Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

Natura 2000 díj 2016!!!!

2015. October 19.
Natura 2000 díj 2016

Az Európai Bizottság 2016-ban immár harmadik alkalommal hirdette meg a Natura 2000 díjat (Natura 2000 Award), amely a természetvédelem terén elért kiemelkedő eredmények hangsúlyozására hivatott.

 A díjjal a Natura 2000 területek kezelése terén tapasztalt kiválóságot kívánják jutalmazni, illetve bemutatni a Natura 2000 hálózat helyi közösségekre gyakorolt kedvező hatását. A Natura 2000 hálózattal kapcsolatos tevékenységekben érintett bármely természetes vagy jogi személy: hatóságok, állami szervek, vállalkozások, gazdálkodók, civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszemélyek egyaránt pályázhatnak a díjra. A pályázatok áttekintése alapján 6 különböző kategóriában hirdetnek győztest:

  • védelem (Conservation) kategória;
  • kommunikáció (Communication) kategória;
  • érdekegyeztetés (Reconciling Interests/Perceptions) kategória;
  • szocio-gazdasági előnyök (Socio-economic Benefits) kategória;
  • határon túli együttműködés és hálózatépítés (Cross-border Cooperation and Networking) kategória;
  • közönségdíj (Citizen's Award).

Az első öt kategóriában zsűri dönt a helyezésekről, míg a közönségdíjat a Natura 2000 Award honlapot látogatók szavazatai alapján ítélik oda. 2015-ben a hálózatépítés kategóriában hazánkból a Duna-Ipoly és a Duna-Dráva NP is a díjazottak között volt a Duna-menti Együttműködés tagjaként.

Az idei jelentkezéseket december 1-én éjfélig kell benyújtani.