Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

A 2015. évi Natura 2000 díj nyertese - határon túli együttműködés és hálózatépítés (Cross-border Cooperation and Networking) kategória!!!!

2015. augusztus 18.
A 2015. évi Natura 2000 díj nyertese - határon túli együttműködés és hálózatépítés (Cross-border Cooperation and Networking) kategória

A 10 országot átszelő Duna folyam egyike a világ legtöbb országot érintő vízfolyásainak. Élőhelyei sokfélesége Dél- és Kelet-Európa biodiverzitásának gerincét adják. A Duna menti Védett Területek Hálózata nevű természetvédelmi együttműködés (Danubeparks) érinti a folyam menti összes jelentősebb védett területet, valamint több mint 30 Natura 2000 területet.

Az Európai Bizottság 2015-ben második alkalommal írta ki a Natura 2000 díjat a természetvédelem legjobb technikáinak ismertté tételére. A díjjal a Natura 2000 területek kezelése terén tapasztalt kiválóságot kívánják jutalmazni, illetve bemutatni a Natura 2000 hálózat helyi közösségekre gyakorolt kedvező hatását. 6 különböző kategóriában hirdettek győztest, ezek közül ötöt szakmai zsűri véleménye, egyet pedig a közönségszavazatok alapján választottak ki 93 jelentkező közül.

A Duna menti együttműködés projektje azért került a díjazottak közé, mivel a program keretén belül 2009 óta a résztvevők több mint 150 közös, a vízfolyás egészének területére kiterjedő hatású akciót hajtottak végre. Ezek célja a Duna élővilágának érdekében a közös nemzetközi fellépés. Az akciók a fajvédelem (pl. a vándorló tokfajok, és a rétisas védelme), az ökoturizmus, a folyó-revitalizáció, az élőhely-kezelés, és az élőhely-hálózatok fenntartása témakörei köré szerveződtek. A program példa az integrált megközelítés sikerére is: a hajózás és a folyó-revitalizáció érdekeinek összehangolása ugyanis a szakemberek közötti aktív párbeszédet tett szükségessé. A projektben magyar részről a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Duna-Dráva Nemzeti Park vettek részt.

Bővebb információ: Danubeparks