Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

 • Natúrpark a Szigetközben?

  2015. June 28.

  A Szigetközi Tájvédelmi Körzet kezelője, és a Fertő-Hanság NP szlovák partnere egy szigetközi-csallóközi, határon átnyúló natúrpark kialakítását tervezi.

  Tovább...

 • Angol természetvédelmi szaknyelvi tábor

  2015. June 21.
  Angol természetvédelmi szaknyelvi tábor

  A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány 2015. augusztus 22. és 29. között bentlakásos nyári nyelvi tábort szervez anyanyelvi tanárral, több éve használt, kipróbált és bevált tananyaggal.

  Tovább...

 • Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015

  2015. June 09.
  Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015

  Az idén immár nyolcadik alkalommal kerül sor a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvényre, június 16. és 22. között. Valamennyi nemzeti park programokkal, előadásokkal készül a természetbarátok fogadására.

  Tovább...

 • Konzultáció az uniós természetvédelmi szabályozásról

  2015. June 05.
  Konzultáció az uniós természetvédelmi szabályozásról

  Végéhez közelít az uniós természetvédelmi szabályozás (madárvédelmi irányelv, élőhelyvédelmi irányelv) célravezetőségi vizsgálatának nyilvános fázisa. A 2015. januárjában indult vizsgálat ("fitness check") keretében még június végéig van mód a nyilvános konzultációban való részvételre.

  Tovább...