Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

Geotóp napok 2015!!!!

2015. September 30.
Geotóp napok 2015

2015-ben már három geotóp napon át, október 3-án, 10-én és 11-én vehetnek részt az érdeklődők ismert vagy kevésbé ismert hazai tájak földtani, felszínalaktani érdekességeit bemutató sétákon, túrákon, s szakavatott vezetők kalauzolásával nyerhetnek bepillantást földtörténeti korok eseményeibe.

A geotóp (a Gea = Föld, és a toposz = hely szavakból) olyan felszín, ahol az élettelen természet legérdekesebb, leglátványosabb, legjellegzetesebb képződményei találhatók meg. Lehetnek ezek a képződmények felszíni formák, sziklafalak, barlangok, kőzetek, de akár talajok természetes vagy mesterséges kibukkanásai, források, ásvány-, vagy kövület-előfordulások, vagy maga a táj is. A fogalomkörbe tartozó természeti értékek megismerése révén a múltbeli földtörténeti eseményekbe is bepilantást nyerhetünk.

(forrás: www.termeszetvedelem.hu)

A 2015. évi Geotóp Napok részletes programja.