Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

A kerecsensólyom érdekében tett erőfeszítések európai elismerése!!!!

2016. May 08.
A kerecsensólyom érdekében tett erőfeszítések európai elismerése

Az Európai Bizottság a kerecsensólyom érdekében a Bükki Nemzeti Park koordinációja mellett megvalósult LIFE projektet a 2015. évi legjobb természetvédelmi programjai közé választotta. A program díjkiosztójára 2016. május 31.-én, Brüsszelben kerül sor.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság koordinálásával megvalósult nemzetközi projektben négy ország tizenhárom szervezete fogott össze a világméretekben veszélyeztetett kerecsensólyom védelmében. 

A magyar társult kedvezményezettek a Kiskunsági-, Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, DÉMÁSZ, ELMŰ-ÉMÁSZ, MAVIR, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány és a Zöldfolyosó Közalapítvány voltak.

Bulgáriából a BirdLife Bulgária, Romániából a MILVUS Egyesület és a BirdLife Románia, Szlovákiából a Szlovák Ragadozómadár-védelmi Egyesület valamint a Nyugat-Szlovákiai Áramszolgáltató Vállalat vett részt a munkában.

A projekt elemei a következők voltak:

  • műholdas jeladók idős madarakra helyezésével a szélerőművek hatásának, és az ürge sólymok táplálkozásában játszott szerepének vizsgálata;
  • költőládák kihelyezése Bulgáriában és Romániában;
  • középfeszültségű villanyoszlopok biztonságossá tétele;
  • hozzájárulás a Globális Kerecsensólyom-védelmi Akcióterv elkészítéséhez.