Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

A biológiai sokféleség világnapja!!!!

2016. June 12.

A biológiai sokféleség világnapja alkalmából a Szegedi Vadaspark az élővilág változatosságát bemutató programsorozatnak adott otthont.

Az ENSZ kezdeményezésére 2010 óta ünnepeljük a biológiai sokféleség világnapját. Ennek célja, hogy a biodiverzitás megőrzésének fontosságára felhívjuk a figyelmet, hiszen ez az emberi élet szempontjából is kiemelkedő fontosságú.

Idén a vadaspark az FM Természetmegőrzési Főosztályával, a Kiskunsági NP Igazgatósággal és a Körös-Maros NP Igazgatósággal közösen készült változatos programokkal, amellyel elsősorban az óvodai és iskolai korosztályokat célozták meg, játékos formában, vetélkedőkkel és ismeretterjesztő játékokkal.

(forrás: http://www.termeszetvedelem.hu/index.php?pg=news_46_1998)