Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

A 7. környezetvédelmi cselekvési program természetvédelmi vonatkozásai!!!!

2015. December 06.
A 7. környezetvédelmi cselekvési program természetvédelmi vonatkozásai

Az Európai Unió környezetvédelmi politikáját az 1970-es évek közepe óta elérendő és kiemelt célkitűzéseket meghatározó cselekvési programok irányítják. A jelenlegi, az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa által elfogadott hetedik program 2020-ig szól. A program szerint fokoznunk kell erőfeszítéseinket a természeti tőke védelme, az erőforrás-hatékony, alacsony szén-dioxid kibocsátásra épülő növekedés és innováció ösztönzése, valamint az emberi egészség és jólét megóvása érdekében, mindeközben tiszteletben tartva a Föld erőforrásainak korlátait.

Az első kiemelt cselekvési terület rögtön a természeti környezet védelmével, a "természeti tőkével" kapcsolatos, és magában foglalja a termékeny talajtól és termelékeny termőföldektől az édesvizekig, a levegőig terjedő terület, továbbá a biodiverzitás védelmét is. A természeti tőke olyan nélkülözhetetlen "szolgáltatásokat" foglal magában, mint a növények beporzása, az árvizekkel szembeni természetes védekezés, valamint az éghajlatra potenciális hatást hordozó tevékenységek. Az Unió kötelezettséget vállalt a biodiverzitás csökkenésének megállítására, valamint az európai vizek és a tengeri környezet jó állapotának elérésére. Ezen túlmenően a pénzügyi és technikai támogatással együtt jogilag kötelező érvényű kötelezettségvállalásokkal kíván eszközöket biztosítani ezek elérésére, ide értve az élőhely- és madárvédelmi irányelveket is. 

A program rámutat arra, hogy a biodiverzitás az Unió területén még mindig csökken, az ökoszisztémák zöme vészesen hanyatlik, így jelentősebb erőfeszítésekre van szükség. Ennek érdekében a program kimondja az EU, a nemzeti hatóságok és az érdekelt felek kötelezettségvállalását, hogy felgyorsítsák a 2020-ig szóló biodiverzitási stratégia célkitűzéseinek végrehajtását.

(forrás: Jólét bolygónk felélése nélkül - EB tájékoztató)