Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

2016. március - a barlangok hónapja!!!!

2016. March 06.

A magyar nemzeti parkok márciusban hazánk látogatható barlangjainak bemutatását és a barlangtúrák népszerűsítését tűzték ki célul. "Barlangoljunk" című kampányuk keretében az érintett NP igazgatóságok kedvezményekkel és különböző programokkal várják az érdeklődőket.

Az Aggteleki Nemzeti Park barlangjaiban 20-50% kedvezményre számíthatnak a látogatók. A Balaton-felvidéki NP programjai az éjszakai kalandtúra, és a geobotanika témaköreit ölelik fel. A Duna-Ipoly NP "Föld alatti világ a főváros alatt" címmel interaktív geológiai bemutatót és tanösvény-bejárást szervez, míg a Duna-Dráva NP-ben elsősorban családi programokkal készülnek. A Bükki Nemzeti Park ősrégészeti túrákkal várja az érdeklődőket. 

Bővebb információk az alábbi címen érhetők el:

http://magyarnemzetiparkok.hu/wp-content/uploads/vendeg-admin/2015/02/Barlangoljunk_16_programok.pdf