Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

Konzultáció az uniós természetvédelmi szabályozásról!!!!

2015. június 05.
Konzultáció az uniós természetvédelmi szabályozásról

Végéhez közelít az uniós természetvédelmi szabályozás (madárvédelmi irányelv, élőhelyvédelmi irányelv) célravezetőségi vizsgálatának nyilvános fázisa. A 2015. januárjában indult vizsgálat ("fitness check") keretében még június végéig van mód a nyilvános konzultációban való részvételre.

A Bizottság azért indította a konzultációt, hogy összegyűjtse az uniós természetvédelmi jogszabályokkal, illetve az azok eddig végrehajtásával kapcsolatos véleményeket. A valamennyi uniós nyelven elérhető online kérdőív két rész ből áll. Az első rész a nagyközönségnek szól, és az irányelvekhez kapcsolódó széles körű ismeretek, vagy tapasztalat nélkül is kitölthető. A kérdések a hatékonyság, eredményesség, relevancia, koherencia és az uniós hozzáadott értékek témaköreit feszegetik. A második rész kérdései az első rész kérdéseire épülnek, szervesen kapcsolódnak témakörükben is, de jóval részletesebben érintik azokat. A második rész kitöltése ezért bizonyos ismeretek meglétét feltételezi az irányelveket és azok végrehajtását illetően. 

A kérdőív kitöltése bármikor megszakítható illetve folytatható, de legalább az első részt ki kell tölteni ahhoz, hogy a válaszokat az értékelés során figyelembe vegyék. A kérdőív az alábbi linken érhető el:

Nyilvános kérdőív az uniós természetvédelmi szabályozásról szóló konzultációhoz