Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

Az UNESCO pályázati felhívásai!!!!

2015. szeptember 14.
Az UNESCO pályázati felhívásai

Az UNESCO meghirdette a Young Scientists Award és a Michel Batisse Award pályázatát.

A Young Scientist Award díjra fiatal (40 évnél fiatalabb) kutatók pályázhatnak 2015. október 31.-ig. Az elnyerhető díj összege 5000 USD, mely a kutatók ökoszisztémákra, természeti erőforrásokra és biodiverzitásra irányuló kutatásainak támogatására szolgál. A pályázat benyújtásának határideje 2015. október 31.,  részletes információk a MAB honlapján érhetők el.

A 2005-ben Michel Batisse francia tudós emlékére alapított díj (Michel Batisse Award) 2016. évi pályázatára 2015. november 30.-ig lehet pályázni, a bioszféra-rezervátumok menedzsmentjéhez kötődő esettanulmány bemutatásával. A pályázat elnyerhető összege 6000 USD, további információ az Unesco kapcsolódó oldaláról érhető el.