Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

Az EU természeti állapota!!!!

2015. július 06.
Az EU természeti állapota

Az EU tagállamok hatévente adatot szolgáltatnak az Európai Bizottság számára a madár- és az élőhelyvédelmi direktívákkal érintett fajok és életközösségek védelmének helyzetéről.

Nemrégiben publikálták a 27 EU-tagország természeti állapotáról a 2007-2012 közötti időszakban összegyűlt eredményeket. (Horvátország nem szerepelt a felmérésben, mivel csak 2013-ban csatlakozott az Unióhoz.) Az összegyűlt adatok összehasonlító értékelése a tagállamok és az uniós intézmények eddig precedens nélküli együttműködését tette szükségessé. A több évi munka eredménye, hogy napjainkra rendelkezésre áll egy olyan összehangolt adatállomány, amely mintegy 450 madár-, és 1200 más faj, továbbá 230 élőhelytípus adatait rögzíti. Az eredmények szerint az európai madárfajok mintegy 17%-a számít veszélyeztetettnek, további 15%-uk pedig veszélyeztetettség határán áll. Ez a státus érinti többek között az egykor gyakori mezei pacsirtát (Alauda arvensis), vagy a nagy godát (Limosa limosa) is.