Natura-2000

Fontos információk arról, hogy miért lehet az Ön cégének szüksége a 275/2004. (X. 8.) Kormányrendelet szerinti Natura 2000 hatásbecslésre.

natura-2000.hu

Miben segíthetjük vállalkozását?

Igény esetén számíthat segítségünkre a természetvédelmi tanácsadás, Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, és a természetvédelmi monitoring területén. Vállalunk komplex környezetvédelmi engedélyeztetést is az alábbi eljárásokban:

1. építési engedély környezetvédelmi tervfejezetének elkészítése;

2. előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, egységes környezethasználati engedély kérelem tervezett beruházásokhoz, meglévő létesítmények bővítéséhez;

3. környezetvédelmi felülvizsgálat, teljesítményértékelés, meglévő létesítmények környezeti hatásainak vizsgálata.

Miért érdemes minket keresnie?

Javasoljuk, hogy új beruházással kapcsolatosan konzultáljon szakértőnkkel már a tervezési folyamat kezdetén, mert közös erőfeszítésünk anyagilag is megtérülhet:

1. segítünk Önnek a hatósági előírások értelmezésében, ajánlatunk pontosan az elvégzendő feladatra szorítkozik;

2. szakértő csapatunk tagjai az élővilág-védelem különböző területeinek specialistái, közülük mindig a területen előforduló élőlénycsoport ismerői végzik a felmérést;

3. a projekt előkészítés és követés terén (szerződéskötés előtt, és után) is számíthat segítségünkre.

A 2015. évi Natura 2000 díj nyertese - kommunikáció (Communication) kategória!!!!

2015. július 27.
A 2015. évi Natura 2000 díj nyertese - kommunikáció (Communication) kategória

2010 és 2014 között a Long Live Life! Biodiversity meets Communities projekt keretében két kampányt folytattak le Németország Baden-Württemberg tartományában, a Natura 2000 hálózat szerepének lakosság körében történő tudatosítása céljából.

Az Európai Bizottság 2015-ben második alkalommal írta ki a Natura 2000 díjat a természetvédelem legjobb technikáinak ismertté tételére. A díjjal a Natura 2000 területek kezelése terén tapasztalt kiválóságot kívánják jutalmazni, illetve bemutatni a Natura 2000 hálózat helyi közösségekre gyakorolt kedvező hatását. 6 különböző kategóriában hirdettek győztest, ezek közül ötöt szakmai zsűri véleménye, egyet pedig a közönségszavazatok alapján választottak ki 93 jelentkező közül.

A kommunikáció kategóriában díjazott projekt keretében megvalósult kampányok egyikének megvalósításához 40 kiválasztott Natura tanösvény hálózatát építették ki, hogy a helyi közösségek a környezetükben található természeti értékekről információt szerezhessenek. A második kampány keretében vándorkiállítást indítottak a Natura 2000 hálózat témakörében. A hivatalokban, közösségi házakban bemutatott kiállítást helyszínenként a polgármester illetve más érintettek beszédei nyitották meg. Ezen felül Natura 2000 napokat szerveztek - kirándulásokkal, bicikli- és kenutúrákkal - több mint 30 helyszínen.